Net als andere sporters hebben ook de schutters van Handboogschutterij Ons Genoegen in Nistelrode 2 jaar moeten wachten om weer mee te kunnen doen aan wedstrijden. Het handboogschieten is verdeeld in verschillende disciplines en er wordt onderscheid gemaakt tussen jeugd en volwassenen. Daarnaast zijn er twee competities, 18 meter met 3 pijlen en 25 meter met 1 pijl. Man of vrouw maakt niet uit, we schieten allemaal samen.

Na een korte periode van trainingen kwamen onze schutters uit in de competities Recurve en Compound. De competitie wordt geschoten in de eigen regio. Op basis van de uitslag in die competitie kun je uitgenodigd worden voor deelname aan de rayonkampioenschappen. En als dat ook goed gaat mag je meedoen aan de bondskampioenschappen, een soort Nederlands kampioenschap voor elke klasse waarin de schutters uitkomen.

In de sport gaat het erom zoveel mogelijk punten te verzamelen en dan is het niet zo belangrijk of je nu tegen een ander schiet of in een team. En of je nu hoog scoort of niet; iedereen is een winnaar!

Op 22 mei was het bondskampioenschap voor de klasse Recurve Onder 21 op 25 meter in Ammerzoden. Na twee rondes van elk 25 pijlen mag onze jeugdschutter Anne van Rossum zichzelf Nederlands kampioen noemen in klasse 2!

 

Van harte gefeliciteerd!

Tags:

Comments are closed

Adresgegevens
Handboogschutterij "Ons Genoegen"
Zwarte Molenweg 9a
5388 EE Nistelrode