Wat is het leukste wat je ooit gedaan hebt? De keuze die ik heb gemaakt om op handboogsport te gaan. Hoe mijn dag zou eindigen op 22 mei had ik van tevoren niet zien aankomen.

Zelf schiet ik nu ongeveer twee jaar, begonnen net voordat de pandemie begon. Dit was daarom een van de eerste wedstrijden die ik buiten mijn eigen club heb geschoten. Mijn persoonlijke doel heb ik bereikt, namelijk mezelf kwalificeren voor het bondskampioenschap. Ik was hier al super trots op, dat ik in zo’n korte tijd (met tussenpauzes door corona) naar dit punt heb toegewerkt. En alles wat die dag zou gebeuren was voor mij extra meegenomen.

De dag zelf verliep eigenlijk heel fijn. Ondanks dat ik niet super goed had geslapen door de stress en het die dag redelijk benauwd was, had ik wel veel zelfvertrouwen. De periode tussen het rayon- en bondskampioenschap heb ik fantastische begeleiding gehad, waardoor ik veel stappen heb kunnen maken. Die dag heb ik ook een persoonlijk record geschoten van 192 punten waar ik ook echt trots op ben.

Zelf kan ik het nog niet helemaal beseffen, ik ben Nederlands kampioen. Het voelt echt onwerkelijk. Ik hoop dat ik kan blijven groeien, maar voor nu is het vooral genieten en ik ben super blij dat ik zo’n mooie sport als deze mag beoefenen. Ik wil alle mensen bedanken die mij hebben geholpen en gesteund! Het war keigezellig! En ik zou ook iedereen mee willen geven: ‘’Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen.’’

 

Anne van Rossum

Tags:

Comments are closed

Adresgegevens
Handboogschutterij "Ons Genoegen"
Zwarte Molenweg 9a
5388 EE Nistelrode