Kerst is alweer voorbij als onze leden zich op 29 december 2019 in ons clubgebouw verzamelen voor de jaarlijkse Kerstverschieting. Met de kerstmaaltijd net achter de kiezen maakten we ons op voor weer een gezellig evenement. Er waren zelfs schutters die hun boog versierd hadden met slingers en lampjes.

Robert had weer een aantal mooie blazoenen in elkaar geknutseld en opgehangen. Gelukkig was de puntentelling zoals bij de gangbare blazoenen, dus 10 voor geel en zo verder, helaas waren de kleuren een beetje door elkaar gehusseld. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Het mooie is, dat iedereen op deze manier evenveel kans heeft om een mooie score neer te zetten.

Na een aantal proefpijlen was het tijd voor de wedstrijd. Ondertussen druk pratend over de afgelopen kerstdagen deed iedereen zijn best om het wit NIET te raken, maar al snel bleek dat niet mee te vallen. Links, rechts, boven, onder, overal zat wit, met een paar blauwe, rode en gele vlakken ertussen. Gelukkig telde het zwarte lijntje wel voor de kleur die er achter zat.

Na 25 pijlen hadden we eindelijk door waar we op moesten richten, maar toen was het al afgelopen. Veel te snel, want we hadden best nog een uur door willen schieten.

We hebben weer genoten van een mooie middag, waarbij competitie en gezelligheid hand in hand gingen. Iedereen heeft zijn best gedaan. Gefeliciteerd aan de winnaars en tot de volgende Kerstverschieting!

 

Tags:

Comments are closed

Adresgegevens
Handboogschutterij "Ons Genoegen"
Zwarte Molenweg 9a
5388 EE Nistelrode