Koningschieten 2016

Jaarlijks wordt op de laatste zaterdag van augustus bij Handboogschutterij “Ons Genoegen” het Koningschieten georganiseerd. Tijdens dit evenement wordt gekeken wie binnen de vereniging zich de beste schutter van het jaar mag noemen. Dus op zaterdag 27 augustus was het weer zover.

‘s-Morgens op 10 uur verzamelen de schutters zich in het clubgebouw aan de Zwarte Molenweg 9 in Nistelrode. Na de huldiging van de keizer en koning van afgelopen jaar werd er eerst gezorgd voor de inwendige mens met een ontbijt (brunch). Hierna is de loting gehouden voor de baanindeling en kon iedereen zich voorbereiden voor de wedstrijd.

Er worden twee ronde geschoten van 25 pijlen. Na de eerste ronde even een onderbreking om de puntentelling te controleren. Hierna werd er nog een ronde geschoten. Zodra de punten geteld waren was duidelijk wie de koning Richard van Lith en prins Robert van den Hogen is.

Traditiegetrouw mag de koning de keizer van vorig jaar uitdagen om te kijken of hij hem kan verslaan.

Dit werd in een spannende wedstrijd waarbij het ging om de enkele punten verschil. Helaas kon de koning de keizer niet van zijn troon stoten.

De einduitslag is uit eindelijk geworden.

Aspiranten (tot 13 jaar)

Ridder Martin van den Hogen

Schildknaap Marvin van Lith

Cadetten

Ridder Timo Martens

Schildknaap Justin Maas

Page Dirk Bekkers

Senioren

Keizer Ruud Mulder

Koning Richard van Lith

Prins Robert van den Hogen

Na de wedstrijd hebben we met z’n allen nog kunnen genieten van een lekker hapje en drankje. Kortom weer een geslaagde dag.