Donderdag 12 juni zijn een aantal jeugdleden in Schijndel buiten gaan trainen.

Om half 7 zijn we verzameld bij “Ons Genoegen” in Nistelrode. Voor de meeste is het de eerste keer dat ze buiten gingen schieten. Na een ritje naar Schijndel leek het of er niemand aanwezig was, echter bleek dat ze al aan het schieten waren en met een avontuurlijke tocht door de bossage kwamen we op het buitenterrein aan de achterkant van het gebouw.

Na de bogen te hebben opgebouwd mochten we beginnen met het opwarmen. Jos v.d. Berg begeleide ons daarmee. Hoewel wat onwennig deden ze allemaal hun best.

Hierna zijn we begonnen met schieten. We maakte gebruik van twee banen, op een afstand van 30 meter. Na de eerste pijlen en het bijstellen van het vizier, zijn we begonnen met de training. Er werd goed geschoten waarbij toch regelmatig een 10 bij te tellen was. Daarnaast werd maar een enkele keer het blazoen gemist. Hier en daar kregen sommige nog wat aanwijzingen van Dhr. v.d. Berg.

Mede door het mooie en bijna windstille weer, was het een zeer geslaagde training die zeker voor herhaling vatbaar is. Hierbij wil ik dan ook Dhr. v.d. Berg bedanken voor deze mogelijkheid.

Tags:

Comments are closed

Adresgegevens
Handboogschutterij "Ons Genoegen"
Zwarte Molenweg 9a
5388 EE Nistelrode