Koningschieten 2018

Zaterdag 25 augustus was het weer zover. De dag voor en door de leden van handboogschutterij ‘Ons Genoegen’. Het Koningsschieten. Het moment voor de schutter om zich te meten met de andere schutters.

In de loop van de morgen kwamen de leden binnen gedruppeld.

Allereerst werd onze koningin van het afgelopen jaar gehuldigd gevolgd door een heerlijk ontbijt.

Koningschieten 2018

Er wordt in de loop van de dag twee rondes geschoten van 25 pijlen. Tegen het eind van de middag zijn dan de uitslagen bekend. Normaal gesproken kan de beste schutter van de dag de keizer van het afgelopen jaar uitdagen. Helaas was de keizer dit jaar niet aanwezig, dus kon dit niet doorgaan.

Wel kon er om de titel prins(es\) worden gestreden door de nummers drie en vier. Dit bleef spannend tot de laatste pijl maar, na tien pijlen, konden we een blije prinses in ons midden verwelkomen.

De uitslag van het Koningsschieten van 2018 zijn:

Aspiranten

Page: …..

Schildknaap: Finn van Doorn (240)

Ridder: Vince van Nuland (329)

Jeugd

Page: Tim Boeijen (345)

Schildknaap: Joey van den Braak (369)

Ridder: Martin van den Hogen (390)

Senioren

Derde van de dag Ruud Mulder (446)

Prinses: Miranda van de Veerdonk (445)

Koning: Lammie van der Lee (449)

Keizer: Mari Wolf

Wil je meer informatie over onze vereniging, kijk dan eens op onze site http://www.hbs-og.nl of voor informatie mail naar: secretariaat@hbs-og.nl

Team Regio kampioen Recurve B klasse

De comptetie begon met het team van 6 schutters voor de 25 meter 1 pijl. We hadden dit jaar 2 tegenstanders te weten De Vriendenkring 1897 uit Schayk en L’Arc uit Cuijk.

De eerste wedstrijd begonnen we met winst. Ook de tweede en derde wedstrijd sloten we af met winst. De vierde en vijfde wedstrijd speelde we tweede en helaas verloren we de zesde wedstrijd.

De zevende en Laatste wedstrijd werden we tweede en behaalde we 52 wedstrijdpunten. L’Arc werd tweede met 46 punten en de Vriendenkring 1897 werd derde met 46 punten.

Het team van 6 schutters bestaat uit Robert p, Carl , Remon , Toon , Henk en Martin en de 2 reserve schutters Ignace en Koos die op hun beurt ook hebben bij gedragen aan deze team prestatie .

We zijn nu als regio kampioen direct geplaatst voor het Rayon Kampioenschap die worden gehouden  in het weekend van 21 en 22 april.

Hierbij willen we het team feliciteren met deze mooie prestatie.